Cosplay

Cosplaylla tarkoitetaan pukeutumista esimerkiksi tietyksi anime-, manga- tai pelihahmoksi. Pukuja tehdään itse ja ostetaan, kukin harrastaja omalla tavallaan. Tapahtumissa on suosittua, joskaan ei suinkaan pakollista, pukeutua cosplay-pukuun ja ottaa kuvia tai poseerata kuvia varten, tai vain nauttia tapahtumasta cosplayssa. Tapahtumamme tarjoaa myös cosplay-aiheista ohjelmaa.

Muistathan tarkastaa järjestyssäännöistä, että asusi ja ennen kaikkea siihen mahdollisesti kuuluvat aseet ovat tapahtumassa sallittuja.

Yksilökisa

Cosplayn yksilökisa järjestetään Animeconissa lauantaina. Kisassa ei ole erikseen jakoa aloittelijoiden ja kokeneiden ryhmiin, vaan kisaajat on jaettu Easy-, Medium- ja Hard-kategorioihin asun ja siihen kuuluvien proppien, peruukin, maskeerauksen ym. haastavuuden mukaan. Cosplayasun on täytynyt olla pääosin itse tehty ja pääpaino arvostelussa on asukokonaisuuden toteutuksella. Cosplayattavan hahmon tulee olla esiintynyt animessa tai mangassa.

Katsojille paikkalippuja jaetaan lippupisteestä lauantaina klo 10 alkaen.

Yksilö tuomarit esittäytyvät! Lue heistä lisää täältä!

Esityskisa

Sunnuntaina on luvassa cosplayn esityskisa, jossa pääpaino on nimensä mukaisesti esityksellä. Esityskisan cosplaypukujen ei tarvitse olla omatekoisia. Katsojille paikkalippuja jaetaan lippupisteestä sunnuntaina klo 10 alkaen.

Esityskisan tuomarit esittäytyvät! Lue heistä lisää täältä!

CMV-kisa

Animeconissa on lisäksi luvassa vielä CMV- eli cosplaymusiikkivideokilpailu, johon voi osallistua millä tahansa itse kuvaamallaan ja leikkaamallaan cosplayvideolla tai cosplayta sisältävällä convideolla, jota ei ole aikaisemmin julkaistu.

CMV-kisan yleisönsuosikin äänestys on nyt ohi! Julkaisemme voittajan tämän viikon aikana!

CMV-kisan tuomarit esittäytyvät! Lue heistä lisää täältä!

Animeconin Helmet

Onko sinulla Animeconin muhkein mekko? Raahaatko mukanasi kahden miehen mittaista miekkaa? Löytyykö sinulta kuvauspisteen lentävin poseeraus? Etsimme koko tapahtuman ajan Animeconin helmiä, niitä kaikkein hienoimpia, söpöimpiä, hauskimpia tai miten tahansa muuten silmiin pistäviä asuja, olivat ne sitten cosplayta tai vaihtoehtopukeutumista, itse yön pimeinä tunteina väkerrettyjä tai mittatilaustyönä ostettuja. Animeconin Helmet esitellään ja palkitaan cosplaykisojen yhteydessä.

Kuvauspalvelu

Tapahtuman aikana kävijöitämme palvelee CFT:n tarjoama maksuton kuvauspalvelu. Sään salliessa kuvauspiste löytyy ulkoa nurmelta sivuoven läheisyydestä (alamyyntipöytäsalin ulko-ovi). Sään ollessa epäsuotuisa kuvauspiste löytyy käytävältä alamyyntipöytäsalin ja pukuhuoneiden välistä. Käy siis yksin tai ystäviesi kanssa ikuistamassa conpäivä. Mikäli poseerausideoita ei löydy omasta takaa, kuvauspisteen ohjaaja auttaa mieluusti. Kuvaajilta voi pyytää apua myös muihin kuvaustarpeisiin.

Kuvauspalvelu on auki lauantaina klo 11-16 ja sunnuntaina klo 11-14. Cosplaykilpailijat pääsevät jonon ohi näyttämällä numerolappua. Tapahtuman jälkeen kaikki kuvauspisteen kuvat julkaistaan osoitteessa kuvat.aniki.fi.

Kaikissa cosplayhin liittyvissä asioissa voitte olla suoraan yhteydessä cosplayvastaavaan osoitteessa cosplay@animecon.fi .


Haluatko pysyä ajantasalla? Tykäkkää Animeconin Facebook-sivusta ja seuratkaa Twitterissä (#AconFI) jotta pysytte mukana menossa koko vuoden!

Sponsorit