Iltabileet

Voema Ry:n järjestämät Animecon-iltabileet saavat jatkoa. Kahdessa sijainnissa, Puikkarissa sekä Kulttuuriareena 44:ssä, järjestettävät perinteiset iltabileet tarjoavat raskaampaa konemusiikkipoljentoa peli-/animehengessä. Tämän vuoden bileiden anti painottuu jonkin verran 8-bit-/pelimusapuolelle, mutta tarjolla on jokaiselle jotain. Voeman puolesta puikoissa ovat Tesno, L@t€, Jimmyfi, Le Petit T€Pi sekä D-Shark unohtamatta decotiimiä, joka koristelee molemmat bilepaikat uuteen asuun. Vierailijoina nähdään vastikään Japanissa keikkaillut freeform-artisti Alek Szahala, pelimusiikkivelho Byproduct sekä muista coneista tutut NEKA ja Dj Maro.

Voema on kuopiolainen konemusiikkitapahtumia järjestävä yhdistys. He pyrkivät tarjoamaan musiikkia, josta itse pitävät ja tuomaan samalla myös vaihtelua jo olemassa olevalle tarjonnalle. Hyvä musiikki ansaitsee tulla soitetuksi. Kuopioon päädyttyään Animecon sekä sitä aikaisemmin Nekocon ovat aktivoineet Voemaa myös japanilaisen konemusiikkikulttuurin tutkimiseen ja levittämiseen.

Toivottavasti pystymme tarjoamaan näillä eväillä entistä paremman conelämyksen myös iltabileiden osalta!

Facebookissa löytyy myös iltabileiden eventti! Liity sinne tästä!

Sisäänpääsy

Molempiin bileisiin pääsee sisään Animecon-ranneketta vilauttamalla. K18-iltabileisiin voi ostaa myös 5 € maksavan sisäänpääsyn paikan päältä, jos ei ranneketta omista. Narikkamaksu Puikkarissa on 3 €, mikäli on jotakin narikkaan jätettävää. Molemmissa bileissä myydään valotikkuja johdattelemaan fiilikseen.

Ikärajattomat @ Kulttuuriareena 44 klo 18-01

Tutussa Kulttuuriareena 44:ssä on odotettavissa mahtavaa meininkiä ja vaihtelevaa musiikkia. Mukaan ollaan mahdutettu myös monen sortin oheistouhua, jos tanssijalka ei jostain syystä vipata.

Tänä vuonna dekeissä nähdään paljon Voeman omia soittajia, mutta mukaan mahtuu myös muutama vieraileva soittaja.

K18 @ Puikkari klo 20-04

Holilliset iltabileet järjestetään edellisten vuosien tapaan Puikkari Discothequéssa. Muistathan, että täysi-ikäisyys on voitava todistaa kuvallisella henkilöllisyystodistuksella ja sinun tulee olla tunnistettavissa cosplaysta huolimatta. Aidon näköiset / isot asepropit jätetään narikkaan.

Esiintyjät

Alek Száhala

Kun Tracker-musiikin kulta-aika alkoi päättyä 90-luvun lopuilla, Alek Száhala löysi uuden genren Freeformista. FINRG:n toimintaan liittymisen ja ensimmäisten kappaleidensa julkaisemisen jälkeen Alek alkoi kerätä nopeasti mainetta niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Hänelle on kertynyt yli 200 000 Myspace-soittoa ja 4. sija Paras Tuottaja -kategoriassa Finnish Club Awardseissa vuosina 2004 ja 2005. Dj Proteuksen, Carbon Basedin, Epilimin, Re-formin ja DJ Rxin rinnalla Alekia pidetään yhtenä tärkeimmistä suomalaisen freeformin saundin, FINRG:n, kehittäjistä.

Viime vuosina Alek on levittänyt FINRG:tä julkaisemalla tusinoittain kappaleita suomalaisten ja brittiläisten yhtiöiden kautta ja esiintymällä tärkeimmissä raskaamman konemusiikin klubeissa ja festivaaleissa pitkin Suomea, mm. Säteessä, Koneistossa ja Konemetsässä. Hän on myös esiintynyt livenä ja radio-ohjelmissa ulkomailla, Briteissä, Puolassa, Venäjällä, Japanissa, Kanadassa sekä Australiassa.

Alekin musiikki vaihtelee hyvin melodisesta ja tunteellisesta synkkään ja rankkaan soundiin unohtamatta psykedeelisiä ja industrial-elementtejä. Hän on myös tuottanut pelimusiikkiremiksejä Byproductin kanssa Paokala-aliaksen alla.

facebook.com/alekszahalamusic.

Byproduct

Byproduct on yhden hengen musiikkiakti, joka saa juurensa tietokonepeleistä ja demoista ja yhdistää ne nykyajan konemusiikin elementtien kanssa luoden helposti tunnistettavan, Byproductille ominaisen uniikin soundin. Byproductin musiikki on joskus iloista, joskus synkkää, mutta kykenee aina keskittämään kuuntelijoiden huomion ja kiinnostuksen alusta loppuun.

Byproduct aloitti toimintansa 2004 ja on sen jälkeen tuottanut kolme albumia, säveltänyt musiikkia monille projekteille ja peleille sekä esiintynyt livenä konemusiikkitapahtumissa ja Suomen merkittävimmissä demobileissä.

byproductmusic.net.

Tesno

After over 10 years of playing records in various clubs and parties I started looking for more challenges in my profession. Any good, kicking music deserves to be played in right environment in these times of cheesy edm music.
Japanese pop in remix form has always caught my interest and since Nekocon and Animecon conventions landed to my current hometown Kuopio in the late 2010's, my collegues and I started to research if there's anything we'd enjoy playing. Now, after couple years there have been a lot more gigs, student parties, clubs, a couple convention visits (Katsudocon, Animatsuri) and now we are ready for a whole new Animecon 2015!

Yli 10 vuoden soittamisen jälkeen monissa eri klubeissa ja bileissä Tesno alkoi etsimään lisää haastetta urallaan. Kaikki hyvä, potkiva ja rytmikäs musiikki ansaitsee tulla soitetuksi oikeassa ympäristössä yhdentekevän popkonemusiikin puskiessa esiin kaikkialta.

Japanilainen pop-remix on aina kiinnostanut ja kun Nekocon ja Animecon laskeutuivat Tesnon kotikaupunkiin Kuopioon, Voema alkoi tutkiskella, mitä tällaisessa ympäristössä voisi soittaa. 5 vuotta myöhemmin on käyty läpi monia hyviä keikkoja, opiskelijabileitä, klubeja ja muutamia convisiittejä (Katsudocon, Animatsuri) ja nyt ollaan valmiita vuoden 2015 Animeconiin!

Le Petit T€Pi

Le Petit T€Pin musiikkiin ovat vahvasti vaikuttanut erilaiset konemusiikin kerrokset. Nämä ovat olleet hänen ajava voimansa 80-luvulta asti. Le Petit T€Pi on aktiivinen DJ sekä Voeman perustaja. Hän on auttanut järjestämään esimerkiksi Jytke ja 21 Steps Underground -klubit samalla kun on toiminut DJ:nä sekä VJ:nä.

Le Petit T€Pi kehittää koko ajan musiikkityylejä eri seteissään suostumatta jumahtamaan vain yhteen genreen (jotkut voisivat kutsua häntä jopa "genrepuristinpainajaiseksi") olemalla monipuolinen ja mukautuva. Suomen keikkojen lisäksi Le Petit T€Pi on soittanut kansainvälisellä tasolla Snow Escape -kiertueilla vuodesta 2009 asti muun muassa Saksassa, Espanjassa, Israelissa sekä Vietnamissa.

facebook.com/lepetittepi

D-Shark

D-Shark on soittanut useissa tapahtumissa kautta Suomen sekä rajojen ulkopuolellakin Briteissä. Hän soittaa enimmäkseen UK-hardcore-, J-core- ja gabber-tyyleillä. D-Sharkin kappaleet ovat soineet japanilaisissa radio-ohjelmissa ja tapahtumissa.

NEKA

Please welcome, NEKA! Animeconista, Desuconista ja Traconista jo ennestäänkin tuttu Nekasrof tulee ensimmäistä kertaa soittelemaan uudella nimellään rankempaa mutta energistä mättöä Japanin suuntaan orientoituneesti. Tällä kertaa mies pääsee puikkoihin pistämään pakettiin molemmat iltabileet!

DJ Maro

Vuodesta 2001 alkaen DJ Maro on organisoinut Japanissa teknoon, houseen ja animemusaan keskittyviä klubitapahtumia, kunnes vuonna 2012 hän muutti Suomeen Tampereelle. DJ-keikat ovat jatkuneet niin Traconin iltabileissä kuin myös Desuconissa ja Desucon Frostbitessa. Tänä vuonna hän tulee valloittamaan myös Animeconin dekit.

Sponsorit