Kuvauspalvelu

Tapahtuman aikana kävijöitämme palvelee CFT:n tarjoama maksuton kuvauspalvelu. Sään salliessa kuvauspiste löytyy ulkoa nurmelta sivuoven läheisyydestä (alamyyntipöytäsalin ulko-ovi). Sään ollessa epäsuotuisa kuvauspiste löytyy käytävältä alamyyntipöytäsalin ja pukuhuoneiden välistä. Käy siis yksin tai ystäviesi kanssa ikuistamassa con-päivä. Mikäli poseerausideoita ei löydy omasta takaa, kuvauspisteen ohjaaja auttaa mieluusti. Kuvaajilta voi pyytää apua myös muihin kuvaustarpeisiin.

Kuvauspalvelu on auki lauantaina klo 11-16 ja sunnuntaina klo 11-14. Cosplaykilpailijat pääsevät jonon ohi näyttämällä numerolappua. Tapahtuman jälkeen kaikki kuvauspisteen kuvat julkaistaan osoitteessa kuvat.aniki.fi.

Kamppailutuokio

- Samuli Suominen

Tule nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta ja seuraamaan okinawalaisen karaten ja kobudon näytöstä Musiikkikeskuksen pihalle. Näytöksen jälkeen halukkailla mahdollisuus itse kokeilla treenaamista. Ohjelma pidetään lauantaina ja sunnuntaina kello 12-13:30. Säävaraus.

Sponsorit

Karaokehuone

Laulattaako? Tuntuuko, että sinun on pakko päästää sanat ulos suustasi ja laulaa sydämesi pohjasta? Karaokehuone on juuri sinua varten! Kappalelistaan voi tutustua sekä paikan päällä että alta olevasta linkistä. Karaokehuone sijaitsee toisessa kerroksessa ja on auki lauantaina kello 10-19 ja sunnuntaina kello 10-17.

Voit tarkastella biisilistaa tästä!

Mangakirjasto

Tekeekö mieli hiljentyä lukemaan? Mangakirjastoon pääset viettämään leppoisia hetkiä lukien kirjastomme antia. Huomioithan, että tässä tilassa meluaminen ja riehuminen on ehdottomasti kielletty. Laukut ja suuret tavarat tulee jättää tapahtuman ilmaiseen narikkaan. Kirjastohuoneesta löytyy koko ajan vänkäri, jonka ohjeistusta tulee noudattaa. Lista kirjaston mangoista löytyy kirjaston tiloista sekä nettisivuiltamme. Mangakirjasto sijaitsee Taivaslämpiössä 3. kerroksessa ja on auki lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 10-16.

Piirustuskilpailu

Tämän vuoden Animeconin piirustuskilpailun teema on urheilu ja pelit animessa, ja sen voi tulkita miten ikinä haluaa! Tuo valmis työsi kello 12:00 mennessä infotiskille lauantaiaamuna. Piirustukset laitetaan tapahtuman ajaksi näytille Infon viereiseen portaikkoon ja kävijät voivat äänestää suosikkiaan infotiskillä aina sunnuntaihin klo 13 asti. Parhaat työt palkitaan päättäjäisissä. Äänestyksen päätyttyä oman työnsä voi noutaa Infosta.

Pokemon-korttipelin esittelypiste

- Sami Johansson ja Juho Hautala

Muistatko vielä Pokémon-korttipelin? Tiesitkö, että kyseinen peli on ollut olemassa jo 14 vuotta ja jatkaa yhä matkaansa niin kauan kuin Pokémonin faneja piisaa? Nyt sinulla ja ystävilläsi on mahdollisuus päästä kokeilemaan tätä peliä valmiilla harjoituspakoilla ja tutustumaan samalla tämän hetken formaattiin sekä kortteihin. Peli on erittäin yksinkertainen ja halpa korttipeli kilpailijoihinsa verrattuna. Se on myös nopea oppia muutaman harjoituspelin kautta! Keräilijöitäkin suositaan runsaalla irtokorttien valikoimalla, joita saa mukaansa "tuliaisiksi". Myös kokeneemmat pelaajat ovat tervetulleita ottamaan mittaa toisistaan. "Se ei pelkää, joka pelaa".
Esittelypiste on auki lauantaina kello 10:00-20:00 ja sunnuntaina kello 10:00-17:00 ja se sijaitsee Infon vieressä olevien portaiden välitasanteella.

Kosuconin Japanilainen kummitustalo

- Kosucon ry

Puhutaan, että jokaisessa conissa on pukuhuone, jota siellä ei pitäisi olla. Tämä pukuhuone ilmaantuu joskus conien aikaan tyhjästä pahaa-aavistamattomille conittajille, jotka tarvitsevat pukuhuonetta. Sinne astuvat eivät koskaan löydä pimeässä takaisin vaan jäävät vaeltamaan conista coniin löytämättä koskaan pois…
Löydätkö sinä tämän kyseisen pukuhuoneen ja mikä tärkeintä – löydätkö tiesi ulos astuttuasi sisään?

Kummitustalo on auki lauantaina 14-16 ja sunnuntaina 12-14 ja sijaitsee Muskarissa pohjakerroksessa Taidekujan vieressä.

Myyntipöydät

Myyntipöytäsali on kaksiosainen. Alamyyntipöytäsali sijaitsee avarassa Valohallissa Musiikkikeskuksen ensimmäisessä kerroksessa. Ylämyyntipöytäsalin löydät toisen kerroksen suuresta lämpiöstä, aivan suuren salin edestä. Myyntipöydät aukeavat molempina päivinä klo 10 ja sulkeutuvat lauantaina klo 17.45 ja sunnuntaina tuntia ennen tapahtumaa.

Taidekuja

Taidekuja on tänä vuonna toista kertaa Musiikkikeskuksen kellarikerroksessa. Käynti taidekujalle tapahtuu alamyyntipöytäsalin ja kahvion välisiä rappuja pitkin. Liikuntaesteisiä pyydämme kääntymään Infon puoleen, jolloin vänkärit neuvovat esteettömän kulkureitin. Taidekuja on auki lauantaina klo 10 - 18 ja sunnuntaina klo 10 - 17.

Monster Hunter Ultimate Animecon

- Iida Korpela, Hanna Karvonen ja Mira Kirjakainen

Haluaisitko tehdä jotain erilaista ohjelmien välillä? Tunnetko kutsumusta metsästää isoja monstereita? Siinä tapauksessa poikkea pisteellämme ilmoittautumaan mukaan hauskaan Monster Hunter -teemaiseen interaktiiviseen peliin! Suuri ja pelottava monsteri Deviljho on saapunut Animeconiin ja meidän täytyy yrittää nujertaa se! Apunasi ovat Kiltakultsi ja kaksi metsästäjää, jotka opastavat ja auttavat sinua tehtävissä. Pisteemme sijaitsee Infosta vasemmalle olevien portaiden välitasanteella. Peli sisältää erilaisten vapaamuotoisten tehtävien tekemistä pareittain sekä hauskoja kokemuksia. Parhaat parit palkitaan, joten tervetuloa metsästämään!

Kendon lajinäytös

- Kuopion Kendo seura

Kendo on yli viisisataavuotiseen japanilaiseen miekkailuperinteeseen pohjautuva kamppailulaji. Kendon harjoittelijan tavoitteena on energian, tekniikan ja kehon sulava yhteistoiminta, jonka yhtenä ilmentymänä on huuto eli kiai. Kendon sisarlaji iaido puolestaan tarjoaa toisenlaisen lähestymistavan miekkailuun itsenäisesti metallimiekalla suoritettavien liikesarjojen kautta. Kuopion Kendoseuran ryhmä näyttää muutamia iaidon ja kendon perusharjoitteita alkaen rauhallisesta ja ilman suojia tehtävästä katasta päättyen täysissä varusteissa tehtäviin vauhdikkaisiin tekniikkaharjoituksiin ja vapaaseen otteluun. Lajinäytös pidetään Musiikkikeskuksen vieressä ulos rajatulla alueella. Näytökset alkavat kello 15:00 molempina päivinä. Säävaraus.

Pelihuone

Tervetuloa pelihuoneeseen! Täällä pääset testaamaan taitojasi useissa eri peleissä. Voit pelata kavereitasi, konetta taikka muita pelihuoneen asukkeja vastaan. Pelihuoneelta löytyy konsoleita moneen lähtöön, muun muassa PS4, PS3, Xbox 360, WII ja Wiiu. Pelihuone on auki la 10-20 ja su 10-18. Otathan muut pelaajat huomioon ja noudatat pelihuoneen aikarajoja.
Pelattavaksi löytyy ainakin SF4U, Project DIVA F 2, BlazBlue, Tekken 6, Persona 4 Arena Ultimax, Okami, Naruto Ultimate Ninja Storm 3, Soul Calibur 2/5, Sonic & All Stars Racing, ja Super Smash Brothers Brawl.

Blazblue: Chrono Phantasma Extend -turnaus

Järjestämme vuosittaisen ja korkeatasoisen Animeconin taistelupeliturnauksen pelihuoneessa. Turnauspelinä on BlazBlue: Chrono Phantasma Extend ja turnaus järjestetään sunnuntaina klo 13:00-15:00. Ennakkoilmoittautuminen tapahtuman aikana pelihuoneessa.

Tanssipelit

Mitä olisikaan conkokemus ilman sitä yhtä carameldansenia tanssipelipisteellä? Conperinteeksi muodostunut tanssipelipiste on metelöimässä koko conin aukiolojen ajan!Tule esittelemään taitojasi tai muuten vain pitämään hauskaa kanssamme! Tanssipelipiste on auki lauantaina 10-20 ja sunnuntaina 10-18.

Mahjong

Mahjong on suosittu kiinalaisperäinen peli, jossa pyritään muurista nostamalla ja varastamalla muodostamaan 14 tiilen mahjong-käsiä. Pelille on olemassa useita sääntövariaatioita, joista suosituimmat ovat riichi- ja Hong Kong -säännöt. Pelitiilet tapahtumaamme tuo Yama, ja he opastavat niin uusia kuin vanhojakin tulokkaita pelin pariin. Aukioloajat ovat lauantaina klo 10-20 ja sunnuntaina klo 11-17.

Taideseinä

Haluatko jakaa taideteoksesi kaikkien con-kävijöiden kanssa? Voit osallistua taideseinän kokoamiseen joko lähettämällä teoksesi sähköpostilla jpg- tai pdf-tiedostona pe 3.7. mennessä osoitteeseen taidekuja@animecon.fi tai tuomalla valmiiksi tulostetun työn paikan päälle Infotiskille. Kuvan maksimikoko on A3. Huolehdithan sähköpostilla työn lähettäessäsi kuvan hyvästä resoluutiosta!

Pidätämme oikeuden olla julkaisematta alaikäisille soveltumatonta tai loukkaavaa materiaalia.