AMV-kisan tuomarit

Animeconin AMV-kilpailun tuomarit esittäytyvät!

Erika 'Ekumimi' Laukka

Olen editoinut vuodesta 2009 asti, editointiurani aloitin kuuluisalla Windows Movie Makerilla, josta sitten siirryin Sony Vegas­sarjan pariin. Editoin aika tasaisesti AMV:eita sekä GMV:eitä ja hieman kaikentyylisiä videoita; dubstep­örvellyksistä aina rauhallisiin videoihin asti. Olen editointiurani aikana voittanut muutamia palkintoja sekä kunniamainintoja; Tärkeimpinä vuoden 2013 Desucon Frostbiten “Paras GMV”­palkinto, vuoden 2014 Traconin “Yleisön suosikki”­palkinto yhteistyövideon kanssa, sekä vuoden 2015 Desuconin “Yleisön suosikki”­palkinto jälleen yhteistyövideon kanssa.

Twitter: @ekumimi
YouTube: ekumimi

Martta "llapio" Paatola

Aloitin harrastukseni vuoden 2013 marraskuussa. Alkuvaiheessa editoin enemmän länsimaalaista lähdemateriaalia, esim. Pacific Rim ja Game of Thrones. Kyllästyin kumminkin niihin nopeasti ja aloitin pelivideoiden tekemisen, jonka kautta siirryin täysin animeen. Saatan päivässä editoida yhden kokonaisen videon, ja aloittaa toisen, jos löytyy inspiraatiota. Omat vahvuuteni videoissa on värien käyttö, mutta etsin vielä itselleni sopivaa tyyliä.
Ohjelmina käytän Sony Vegas Pro 13 ja Photoshop CS5.
Ensimmäisen palkintoni sain vuoden 2014 Yukiconissa, joka oli "Paras GMV" ja seuraava kunnon palkinto tuli vuoden 2015 Yukiconissa, joka oli myöskin "Paras GMV". Kunniamainintoja on tullut 2 kappaletta; vuoden 2014 Desuconissa "Paras romantiikka" vuoden 2015 Desuconissa “Paras idea”, sekä kaveriporukalla voitimme yleisöäänestyksen vuoden 2015 Desuconissa. Nykyään kisaan melkeenpä jokaisessa kisassa mitä Suomesta löytyy.

Twitter: @llapio
YouTube: ddizonn

Laura "chikasole" Koivuranta

Aloin editoimaan jo 2007­vuonna. Animea katsoin silloin Youtubesta ja siellä kiinnostuin AMV:eista. Editointi tuli harrastukseksi kaverin rohkaisun myötä. Alunperin aloin editoimaan pelkästään GMV­videoita ja sittemmin vuosien varrella AMV:t tulivat tilalle. Pelivideot ovat edelleen lähellä sydäntäni, vaikken editoikaan niitä kovin paljon. Windows Movie Makerilla aloitin minäkin taipaleeni, sittemmin sen korvasi Sony Vegas. Premiereä osaan käyttää ja tavoitteeni on oppia Adobe After Effectsin salat vielä joku päivä. Draama, romantiikka ja instrumentaalimusiikki ovat forteeni. Melankoolinen musiikki vain osuu ja uppoaa tähän tytyyn.
Palkintoja on Suomen kisoissa kertynyt jo kahdeksan kappaletta; mm. Desucon 2013 “Paras Romantiikka”, Tracon 2014 “Tuomarien Suosikki”, Yukicon 2015 “Paras AMV” ja Desucon Frostbite 2015 “Paras GMV” yhteistyövideosta xAnicsin kanssa.

Twitter: @chikasole
YouTube: Chikasole

Eveliina "Envy" Penttilä

Editoimisen aloitin vuonna 2012, tietenkin legendaarisella Windows Movie Makerilla.
Vuoden editoituani erilaisia hieman yli minuutin kestäviä AMV:itä intoni lopahti, kiitos Movie Makerin, enkä vuonna 2013 editoinut ollenkaan. Intoni alkoi palaamaan vuoden 2014 alussa löydettyäni ihanan Sony Vegas- sarjan. Tällöin aloin uppoutumaan enemmän editoimisen maailmaan. Editoimiseni keskittyy lähinnä animeen, joskus myös peleihin. Enimmäkseen nautin draama videoiden tekemisestä, mutta välillä homma hieman karkaa käsistä, jolloinka lopputuloksena syntyy jotain täysin randomia. Kisaamishistoriani on varsin nuori, ensimmäisen kisavideoni uskalsin lähettää Yukiconiin tänä vuonna (2015) ja sieltä sitten jatkoin Desuconin pariin. Desuconissa pääsinkin jo finaaleihin saakka, mutta mitään palkintoja en ole vielä voittanut.
Syy miksi editoin on se, että rakastan musiikkia ja rakastan animea: Tämän yksinkertaisen hauska tapa yhdistää nämä molemmat. Olen muutenkin luova ihminen niin miksipäs ei, editoiminen on myös hyvä tapa purkaa ajatuksia ja tunteita.

Twitter: @Envynen
YouTube: FantashiaWolve

Minna ”pupuleidi” Pulli

Aloitin editoimaan vuonna 2008 Windows Movie Makerilla ja editoin sillä pitkään, ennen kuin siirryin Sony Vegasin pariin, millä editoin nykyäänkin kaikki videoni. Ensimmäiset videoni olivat tyypillisiä sarjan X screencappeja slideshow­videoita discoefektin kera. No jostainhan sitä piti aloittaa...
Huumori ja romantiikka AMV:eita tykkään tehdä eniten, mutta joku päivä vielä haastan itseni ja teen toimintavideon.
Palkintoja tai kunniamainintoja ei ole vielä sadellut tännepäin, mutta olen päässyt moniin AMV­kisoihin kisamaan vuosien varrella ja yhteistyövideoni Hyvännäkönen, minkä tein badassbookwormin kanssa, on kanavani katsotuin AMV noin 34 000:lla katselukerralla.

Twitter: @pupuleidi
YouTube: Pupuleidi

Sponsorit