Mikä Animecon?

Animella tarkoitetaan japanilaisia piirrettyjä, con puolestaan on lyhennys sanasta convention. Animecon on animesta, mangasta sekä muusta Japanin kulttuuriin liittyvästä kiinnostuneiden viikonlopputapahtuma.

Animea ja mangaa voi harrastaa monella tapaa; cosplay-pukuja tekemällä/ostamalla ja pukemalla, animea ja mangaa katsomalla, kirjoittamalla blogeja, lukemalla alan lehtiä tai tekemällä fanitarinoita. Osa koristelee kotinsa sarjojen oheistuotteilla. Joillekin tärkeintä on visuaalinen puoli ja jotkut suuntautuvat enemmän musiikkiin, mutta kaikkia yhdistää rakkaus japanilaiseen populaarikulttuuriin. Haluamme jakaa tuota tunnetta kaikille kävijöille.

Animecon järjestetään jo kahdettatoista kertaa, nyt neljättä kertaa Nekocon Ry:n toimesta Kuopiossa. Päihteetön tapahtumamme tarjoaa kaikenikäisille* kävijöillemme puheohjelmaa, esityksiä, kilpailuja sekä supersuositun Kuopion sinfoniaorkesterin esittämän Animekonsertin. Muistattehan myös useiden alan yritysten ja käsityöharrastajien myyntipöydät mielenkiintoisine tuotteineen. Lauantai-iltana pääsette rentoutumaan iltabileisiimme.

* Osalla ohjelmanumeroista voi olla ikäraja tai -suositus.

Missä ja milloin?

Animecon järjestetään jo vuosilta 2012-2014 tutuissa tiloissa Kuopion Musiikkikeskuksella. Ajankohta on myös tuttu, heinäkuun toinen viikonloppu: 11.-12.7.2015. tapahtuman ovet ovat auki lauantaina klo 9:30-20 sekä sunnuntaina klo 9:30-18. Myyntipöydät avautuvat molempina päivinä klo 10:00 ja sulkeutuvat lauantaina klo 17:45 ja sunnuntaina tunti ennen tapahtumaa. Kuvauspalvelu, jossa voit kuvauttaa itsesi ilmaiseksi ja joka tarjoaa myös mahdollisuuden photoshootteihin, on auki lauantaina klo 11-16 ja sunnuntaina klo 11-14. Narikka on auki koko tapahtuman ajan. Muistathan myös lauantai-illan kahdet iltabileemme!

Löydät meidät myös Facebookista sekä Twitteristä, missä tiedotamme kaikista uutisista ja sivujen tärkeistä päivityksistä. Kuopion Musiikkikeskus löytyy osoitteesta Kuopionlahdenkatu 23, 70100 Kuopio.

Sisäänpääsy

Myymme rannekemuotoisia sisäänpääsylippuja sekä ennakkoon että tapahtuman ovelta, elleivät ne myy loppuun ennen tätä. Rannekkeet ovat viikonloppurannekkeita, emmekä siis myy yhden päivän rannekkeita. Tarkempaa tietoa lipuista ja sisäänpääsystä löydät sisäänpääsy sivuiltamme!

Huom: Työvoima, ohjelmanpitäjät sekä alle 5-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi!

Sponsorit